Interview met Claire Westrup over Kindcentrum Broekgraaf

Binnenkort opent Kindcentrum Broekgraaf haar deuren en daar was Claire Westrup (clustermanager) vanaf de tekentafel bij betrokken. “Het voelde speciaal om met het team alvast een kijkje op de bouwplaats te nemen.”

De eerste stap in de kinderopvang

Vijf en een half jaar geleden begon Claire als flexmedewerker op de BSO. Meteen werd ze aangetrokken door de dynamiek en diversiteit van het werken met kinderen. Claire: "Naarmate ik groeide in mijn rol, zag ik de impact die we als team hadden op de ontwikkeling van deze kinderen. Die ervaringen brachten me uiteindelijk naar de rol van clustermanager binnen Dichtbij Kinderopvang."

Gelijkwaardig en betrokken: het hart van Kindcentrum Broekgraaf

"Wat mij trots maakt," deelt Claire, "is onze plek binnen Kindcentrum Broekgraaf. Samen met de scholen creëren we een inspirerende omgeving met hoogwaardige ontwikkelmogelijkheden waarin het kind centraal staat. Als je binnenkomt in onze grote hal, stap je in het hart van Broekgraaf. Wij bestaan uit verschillende partners: JPS de Wilgenhoek, CBS Klim Op en Dichtbij kinderopvang. Samen maken we gebruik van onze gemeenschappelijke voorzieningen, zoals de creatieve ruimte en het kooklokaal. En onze samenwerking met de scholen gaat verder dan het delen van faciliteiten.

Tekst gaat verder onder de foto


Vervolg interview

We vormen een samenleving binnen een pand, waarbij iedereen er mag zijn en er respect én expertise is voor de diversiteit aan doelgroepen en culturen. We vinden het belangrijk dat kinderen, ouders en medewerkers zich bij Kindcentrum Broekgraaf gezien en gehoord voelen. Dat begint met elkaar kennen en begeleiden. Het begroeten van iedereen bij binnenkomst is een belangrijk gebaar, waardoor het gevoel van welkom zijn en erbij horen wordt gecreëerd.”

Werken vanuit vertrouwen

Claire vertelt dat er nog een hoop te ontdekken en af te stemmen valt in de samenwerking met de scholen, zodat de visie echt tot leven komt. Claire: “Dit vraagt om een open blik, betrokken houding en eigenaarschap van ons allemaal. Ik geloof sterk in het werken vanuit vertrouwen. Zodra je bij ons team hoort, dan kun je het. We zorgen voor kinderen én elkaar. Er is ruimte om daadkrachtig te zijn, om uit te proberen, maar ook zeker om hulp te vragen en samen uitdagingen aan te gaan. Onze organisatie is mensgericht. En ik draag graag bij aan deze cultuur met mijn kennis en ervaring.”

Wil jij deel uitmaken van ons bevlogen team?

Kindcentrum Broekgraaf opent haar deuren bij de start van het nieuwe schooljaar 2024-2025. Neem snel een kijkje bij onze vacatures en laat mij weten dat jij interesse hebt om bij ons te komen werken! De toekomst van Kindcentrum Broekgraaf begint bij jou!

Bekijk onze vacatures