(Om)scholen naar een baan in de kinderopvang

Wil jij een baan waarin je écht iets kunt betekenen voor kinderen? Is het tijd voor een nieuwe stap in je loopbaan of wil je opnieuw de arbeidsmarkt opgaan? Dan is dit jouw kans! Begin 2024 start onze fusieorganisatie in samenwerking met opleidingspartner Variva Edu Academy weer een in company traject met studenten. De kosten van de opleiding worden door onze organisatie betaald.

In 12 maanden behaald je het MBO-diploma Pedagogisch medewerker niveau 3 en ben je verzekerd van een baan bij Dichtbij kinderopvang. Binnenkort volgt hier meer informatie over onze informatieavond voor het traject in 2024. 

Stage en leer-arbeidsovereenkomst

Als Pedagogisch Medewerker OVO (Overige Vorm van Opleiden, ook wel 3e leerweg genoemd) combineer je werken en leren. Gedurende de eerste helft van je opleiding loop je 24 uur stage bij onze fusieorganisatie (m.u.v. schoolvakanties). Hiervoor ontvang je een stagevergoeding van € 40,- per stagedag per maand (voorbeeld: je loopt 24 uur stage verdeeld over 3 dagen per week; je ontvangt € 120,- stagevergoeding per maand). Na het behalen van de eerste twee deelexamens word je een leer-arbeidsovereenkomst voor 12-24 uur per week voor de verdere duur van de opleiding aangeboden. Je treedt dan in dienst bij de organisatie en vanaf dat moment is de cao kinderopvang van toepassing. Je bent dan als ‘pedagogisch medewerker in opleiding’ onder begeleiding inzetbaar op een groep. Na het behalen van je diploma, heb je een baangarantie voor 1 jaar.

De opleiding

Naast stage/werken volg je een opleiding. Elke woensdagavond krijg je 4 uur les van docenten. Ook moet je rekening houden met ongeveer 8 uur per week aan zelfstudie.

In 1 jaar leer jij alles over het werk bij een kinderopvangorganisatie. Je leert hoe je bijdraagt aan de opvoeding en verzorging van kinderen en hoe je hen een emotioneel veilige en stimulerende omgeving biedt. Het (spelenderwijs) stimuleren van de cognitieve, motorische, sociale, creatieve, emotionele en taalontwikkeling van kinderen en het aansluiten bij de manier waarop (jonge) kinderen actief leren, vormen een rode draad in de opleiding.

Jouw taken in de kinderopvang

 • Je bent, samen met je collega’s, verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen;
 • Je begeleidt kinderen, in de groep en individueel, en onderhoudt contacten met ouders/verzorgers;
 • Je organiseert activiteiten gericht op de ontwikkeling van de kinderen van verschillende leeftijden;
 • Je levert een actieve bijdrage aan overleg en deelt de dagelijkse zorg voor de groepsruimte.

Jouw profiel

Om deze leuke uitdaging van leren en werken aan te gaan, vragen we het volgende van je:

 • Je bent enorm gemotiveerd; dit is wat je wilt en je bent bereid hier hard voor te werken;
 • Je bent minimaal 20 jaar;
 • Je hebt aanleg en interesse voor werken met kinderen en bent communicatief sterk;
 • Je kunt omgaan met ouders, problematieken aan de orde stellen en omgaan met verwachtingen (of hebt alles in huis om dit te leren);
 • Je bent bereid om te werken in alle voorkomende opvangvormen binnen de organisatie;
 • Jouw vooropleiding is minimaal mavo, VMBO theoretische leerweg of MBO 2.

Ons aanbod

 • Een prachtige kans om in de kinderopvang aan de slag te gaan met een betaalde opleiding én baangarantie van 1 jaar;
 • Een informele werksfeer met korte communicatielijnen;
 • Na het behalen van je deelexamens een salaris conform cao kinderopvang

Procedure

 • Je solliciteert direct op de informatiebijeenkomst of kort daarna;
 • Na screening word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met een selectie van de organisatie;
 • De 2e sollicitatieronde zal een dag meelopen op de groep zijn;
 • Vervolgens ontvangen de beste kandidaten uiterlijk een aanbod voor een contract en studieovereenkomst;
 • An het begin van de nieuwe periode start de opleiding én je baan.

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen we je alles over deze opleiding in combinatie met een baan. Tijdens deze informatiebijeenkomst geeft Variva een presentatie over de opleiding.

Je krijgt een rondleiding van een van onze medewerkers op de locatie en kunt in gesprek gaan met een praktijkopleider, recruiter/HR medewerker, een vertegenwoordiger van Variva of leidinggevende van de kinderopvang. Opgeven voor de informatiebijeenkomst kan door een mail te sturen naar: werken@dichtbijkinderopvang.nl.

Ben je nu al enthousiast, maar kun je niet naar de informatiebijeenkomst komen? Laat het ons weten door een mail te sturen naar werken@dichtbijkinderopvang.nl.

Meer informatie

Meer informatie over de opleiding in combinatie met werken in de kinderopvang, vind je ook op de website van Variva (www.variva.nl). Heb je vragen over de opleiding of over werken in e kinderopvang? Dan kan je ook contact opnemen met Patricia (recruiter) via werken@dichtbijkinderopvang.nl of 06-38178560.